Voor Werkgevers.

Je bent hier:

Je bent werkgever. Een e-bike voor jezelf en/of jouw medewerkers levert een gezonde bijdrage aan de onderneming. 

Minder reis- en parkeertijd, meer beweging en buitenlucht… Redenen zat! En: de overheid werkt mee met een gunstig belastingtarief. Hoe dat zit?

Opties voor een e-bike van de zaak

Optie A: de e-bikes worden gekocht; het bedrijf wordt de eigenaar van de elektrische fiets(en) en gebruikt deze fiets(en) naar eigen believen.

Bij aanschaf van een elektrische fiets van de zaak zijn de volgende aandachtspunten van belang.

 • Is de fiets voor eigen gebruik (werkgever) of voor een werknemer?
 • Is het van belang dat de fiets het altijd doet? (als ‘ja’ dan is een servicecontract noodzakelijk). Bijvoorbeeld voor thuiszorg-werknemers die van adres naar adres gaan is de beschikbaarheid van de fiets erg belangrijk.
 • Is de fiets van de zaak-regeling uitgewerkt in afspraken? De medewerker zal na een X aantal jaren een nieuwe fiets willen. Hoeveel jaren? Wie betaalt onderhoud en/of herstel?
 • Wat te doen met de in-onbruik geraakte e-bikes?
 • Wat te doen bij uit-dienst treding van de werknemer?

Optie B: de e-bikes worden aangeschaft via operational lease. Het bedrijf betaalt een vast tarief per maand en in ruil daarvoor heeft het bedrijf of de medewerker altijd een e-bike ter beschikking.

Kosten operational lease werkgever. De kosten worden bepaald door de volgende elementen:

 • uw operational lease bedrag (looptijd 36 mnd GoTour5 7.00 kost 87,- per maand ex BTW*). Dit betaalt u aan zaakvandefiets.nl.
 • de reiskostenvergoeding aan medewerker komt te vervallen wanneer deze met de e-bike reist**.
 • de BTW ** van het leasebedrag van de e-bike is te verrekenen.

De materiaalkosten van reparaties worden separaat in rekening gebracht. Er dient zelf bepaald te worden of deze kosten doorberekend worden aan de medewerker (verwijtbaarheid). Ketting, banden en remblokken vervangen (slijtagedelen) is kosteloos. Vervangende e-bike is kosteloos. Geen voorrijkosten.
*prijswijzigingen voorbehouden
**fiscale regels zijn interpretaties (helaas) alleen de belastingdienst kan dit definitief en betrouwbaar meedelen.

E-bike vloot of e-bike park

Bedrijfsmatig kan het interessant zijn om enkele e-bikes bij de deur te hebben. Logische situaties zijn e-bikes voor BOA’s, voor scholen met meerdere vestigingen, bij hotels voor gasten. Wij kunnen het verzinnen maar de situaties waarin dit interessant kan zijn, zijn legio.

Heeft u echter de verantwoordelijkheid voor zo’n vloot dan wilt u kunnen rekenen op een betrouwbaar park en beschikbaarheid van de e-bikes ten allen tijde. Zaakvandefiets kan dit beter leveren dan welke leverancier ook.

Zo zal bijvoorbeeld een e-bike die in reparatie is altijd vervangen worden door een vergelijkbare e-bike zonder extra kosten. Ophalen en terugbrengen 7 dagen per week en tussen 09.00 en 22.00.

U kunt kiezen voor

 1. koop
 2. koop met service
 3. operational lease

We moeten eerlijk zijn; de regelgeving is niet eenvoudig. In de praktijk is een fiets van de zaak altijd voordeliger dan privé zelf aanschaffen. Maar de feitelijke kosten/baten zijn per persoon verschillend.

Heb je  vragen?

Bel met ons of vul het contactformulier in op onze Contact pagina. We overleggen graag!